Notificaties klanten database

Meer controle over mutaties in klantgegevens

Auteur: Admin

Voor een grote financiële instelling helpen we met de vervanging van een dagelijkse batch van duizenden mutaties die ’s nachts verstuurd werd. Dit betreft wijzigingen in klantgegevens die doorgestuurd worden naar een datacenter.

Het probleem met de huidige situatie is dat er realtime actuele klantgegevens beschikbaar zijn voor andere systemen omdat er alleen ‘s nachts data overgezet wordt. Daarnaast vormt het gelijktijdig overzetten van klantmutaties een grote belasting.

Met inzet van een Ibis applicaties worden services ontwikkeld die zorgen voor een real-time verwerking van mutaties door middel van notificaties die vanuit het klantsysteem opgepakt worden en transactioneel verwerkt. Hierbij is scheduling ingebouwd zodat rekening wordt gehouden met piekbelasting. Berichten worden teruggedraaid bij fouten of bij uitval in de datastroom, zodat er geen foute of onvolledige data aangeleverd wordt naar het datacenter.

Naast een snellere verwerking van wijzigingen, geeft het IAF ook beter inzicht in de berichtenstroom doordat er met het framework een beheer interface wordt geleverd. Hiermee kunnen fouten beter opgespoord en opgelost worden.