Integratie externe applicaties met IAF

Klant is koning in IT-land

Auteur: Admin

Door ontwikkelingen op het internet en sociale media zijn bedrijven hun IT gaan omvormen tot een apparaat waarmee ze hun klanten optimaal kunnen bedienen en analyseren. Waar vroeger IT werd ingezet om een bedrijf beter te organiseren is de blik nu vooral naar buiten gericht, op klanten.

Dit betekent dat massieve ERP-systemen waarmee je in 1 applicatie je heel bedrijf kan controleren steeds meer plaats gaan maken voor een veelheid aan online oplossingen voor bedrijfsapplicaties en data-opslag. Denk hierbij aan informatie uit Facebook en Twitter, maar ook bestellingen via een website of een hypotheekaanvraag van de financieel adviseur op de hoek.

Om al deze informatie aan elkaar te knopen en te laten praten met bedrijfssoftware betekent een omslag in het omgaan met IT want dit blijkt maar moeilijk te kunnen met de ERP-systemen waar veel bedrijven mee werken.

Om deze oorlog te winnen zijn guerrilla-technieken nodig die het mogelijk maken om snel opĀ  nieuwe situaties in te spelen. Geen centraal commando die alles overziet en alle opdrachten geeft, maar kleine zelfstandige teams die snel kunnen toeslaan.

Deze aanpak werkt. Wij zien dit bij een grote Nederlandse verzekering waar onze mensen werken aan IT-integratie. Juist waar de grote leveranciers te traag of te duur zijn kunnen wij met een klein team van vastberaden ontwikkelaars sneller, betere oplossingen leveren dan een grote software leverancier als Tibco.