Data-integratie

Flexibel en snel systemen koppelen

Verschillende systemen met elkaar laten communiceren en data uitwisselen? Integration Partners realiseert integratie-oplossingen op basis van Java en Open Source.

Onze dienstverlening is volledig gericht op data-integratie. Dit kan in de vorm van advies bij integratievraagstukken, maar we kunnen ook complete integratieprojecten uitvoeren. Om verschillende bedrijfssystemen te koppelen, gebruiken wij het Ibis Adapter Framework.

Lees meer over onze diensten >>>

 

Hoe werkt het?
Om op een relatief eenvoudige manier maatwerkkoppelingen te ontwikkelen, heeft Integration Partners een Open Source framework ontwikkeld op basis van Java. Dit framework wordt het Ibis Adapter Framework (IAF) genoemd.

Het Ibis Adapter Framework is de basis voor de integratie van bedrijfssytemen. Aan dit framework worden adapters aangesloten die koppelingen realiseren tussen bedrijfssystemen die niet, of onvolledig, met elkaar communiceren  (afbeelding 1). Adapters zijn de basis voor de koppelingen in het framework en worden door middel van een XML-bestand relatief eenvoudig geconfigureerd.

Afbeelding 1. De rol van een adapter binnen het Ibis Adapter Framework

De adapters zorgen voor koppelingen tussen specifieke systemen en kunnen bestanden en data omzetten van het ene- naar het andere systeem. Daarnaast is er de mogelijkheid om te monitoren hoeveel data er wordt verstuurd en of er geen data verloren gaat.

Lees meer over de werking van het IAF >>> >

 

Voordelen van het Ibis Adapter Framework
Omdat de basis van het Ibis Adapter Framework voor alle systemen hetzelfde is en alleen de adapters specifiek per systeem geconfigureerd moeten worden, is er geen diepgaand programmeerwerk nodig om verschillende systemen met elkaar te laten communiceren. De kosten om een koppeling te bouwen zullen dan ook beduidend lager zijn en de koppeling is sneller inzetbaar dan bij een koppeling die volledig geprogrammeerd zal moeten worden.

Daarnaast beschikt het IAF over een uitgebreide beheeromgeving waarin de status van iedere Ibis adapter gevolgd en beheerd kan worden. De omgeving geeft inzicht in versiegegevens, status van doorgevoerde berichten, error-logs en berichten in de pipeline.

Lees meer over de voordelen van het IAF>>>