Gezocht: Enthousiaste Java Developer

Auteur: Laura Timp

Ben jij een enthousiaste Java Developer en op zoek naar een super coole job bij een jonge, ambitieuze startup? Zit programmeren in je bloed? Hou jij van Java, Open Source en innovatieve technieken leren onder het genot van een pizza? Dan is deze vacature écht wat voor jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn Integration Partners, een jonge en enthousiaste startup. Ons team bestaat uit bijna 20 Java (applicatie) ontwikkelaars, een mix van ervaren techneuten en aanstormend talent. We richten ons op (de realisatie van) integratieoplossingen. Hiervoor hebben we in eigen beheer een Open Source framework ontwikkeld op basis van Java om koppelingen te ontwikkelen: het Ibis Adapter Framework (IAF) (zie www.ibissource.org).

 

Integratie, saai?

Nee, totaal niet! Het IAF is een heel uitgebreid framework dat gebaseerd is op Java, maar waar de gebruikers met behulp van XML, koppelingen kunnen ontwikkelen. Onze uitdaging is om voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijke, herbruikbare en configurabele koppelingen te bouwen voor complexe bedrijfssystemen.

Wat ga je doen?

Als Java Developer zul je gaan werken aan de diepste lagen van het IAF, namelijk aan de core van het Framework en eventueel de beheerconsole (GUI). Je zult samenwerken met onze senior Java ontwikkelaars en programmeren aan het Framework. Onze senior Java ontwikkelaars zullen je hierbij ondersteunen en je helpen jezelf nog verder te ontwikkelen.

Maar ook…

kun je bij ons werken aan concrete technische (Java) vraagstukken. We doen dit in een informeel team en je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.  Behalve technische verzoeken van onze klanten hebben we ook veel interne projecten zoals o.a. het verbeteren van onze RestListener, het compleet Cloud independent maken van ons framework en het toepassen van CI/CD met Maven, Git en CodePipeLines op ons framework en onze integratie applicaties.

Daarnaast zijn we in een klein Devops team bezig met de ontwikkeling van een eigen Scrum/ Agile tool Priooo (www.priooo.com). Deze Auto Scalable AWS Cloud applicatie met Angular frontend en RESTful backend is gebouwd met het IAF.

We doen periodiek mee met hackathons, organiseren (technische) pizzasessies en onze techneuten gaan naar vak gerelateerde beurzen.

Ben jij “The Missing Piece”?

Heb jij veel affiniteit met software ontwikkeling, integratie en techniek? Vind jij IT zo leuk dat je van je hobby je werk hebt gemaakt? Staat techniek en jezelf ontwikkelen bij jou voorop? Hou jij van uitdaging en eigen verantwoordelijkheid? Vind je het leuk om het Open Source Framework uit te breiden?

Gewenste profiel

 • Zelfstandige en professionele werkhouding
 • Echte teamplayer
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Kennis van Java, SQL en XML (must)
 • Kennis van Agile/Scrum, CI/CD, XSLT, XSD, JMS, en Cloud technieken
 • Kennis van moderne frontend technieken zoals Angular(JS) zijn een pré
 • 5-10 jaar werkervaring

 

Wat bieden wij?

 • Een leuke functie in een uitdagende omgeving vol mogelijkheden
 • Informele werksfeer in een jong en enthousiast team
 • Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Een jaarcontract op basis van 40 uur per week
 • Een marktconform salaris en reiskostenvergoeding
 • Zicht op vaste aanstelling
 • Geen detachering, maar een vaste werkplek op kantoor in hartje Rotterdam

 

Meer weten over het framework?

Bezoek ibissource.org of kom eens informeel kijken bij een van onze pizzasessies.

Wat is het Ibis Adapter Framework? Bekijk de video.