Code Friday – workshop – Pizzasessie 23 maart 2018

Auteur: Laura Timp

Workshop “REST to SOAP Proxy” met het Ibis Adapter Framework

Het einde van de maand maart is in zicht en het is dus tijd voor onze traditionele pizzasessie. Ook deze maand hebben wij weer een leuk programma in petto, namelijk REST services ontwikkelen met het Ibis Adapter Framework.

Binnen Service Oriented Architecture is er een duidelijke trend om van de bestaande SOAP georiënteerde services over te gaan naar een REST architectuur. In een eerste fase van deze migratie zullen zowel de oude afnemers ondersteund moeten worden als tevens een REST API worden opgebouwd voor nieuwe afnemers.

Centraal staat deze avond wat de mogelijkheden hiervoor zijn binnen het Ibis Adapter Framework en welke “nieuwe” functionaliteiten hiervoor beschikbaar zijn.

Na de presentatie “REST en SOAP in het Ibis Adapter Framework” zal er een workshop worden gegeven om daadwerkelijk een REST to SOAP proxy te realiseren.

We gaan deze avond een tweetal scenario’s uitwerken in een Ibis:

  • REST to SOAP proxy (een façade voor een bestaande service)
  • REST endpoint naast soap endpoint op zelfde adapter

De sessie zal zoals gebruikelijk worden afgesloten met een borrel en een traditionele pizza.

Jullie zijn allen van harte welkom (en deelname is gratis!). Ken je iemand voor wie deze sessie interessant zou zijn? Het delen van deze uitnodiging wordt gewaardeerd. Zin om te komen? Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je dan nu snel aan via: pizza@integrationpartners.nl .

We hopen je op vrijdag 23 maart a.s. te verwelkomen!

Agenda
16:30 uur Inloop
17:00 uur Presentatie REST en SOAP in het IAF – Gerrit van Brakel en Jeroen Jansen van Rosendaal
17:30 uur Demo bouwen REST to SOAP Proxy
18:00 uur Vragen en eventuele verdieping
18:15 uur Borrel en Pizza